Knallfin helg i frivillighetens ånd

Det ble en flott vårfest med sol og glede forrige helg. Kultur og frivillighet strålte om kapp med sola. Vi vil takke alle som deltok og besøkte Rådhusplassen i forbindelse med åpning av Folkehelseuka 2024 og Frivilligfestivalen.

. - Klikk for stort bilde

 

Det var 21 påmeldte mangfoldige lag og foreninger som sammen lagde en flott Frivilligfestival i år. Frivilligheten bidrar til et bedre felleskap i lokalsamfunnet. Frivilligheten bidrar til at folk er friskere, lykkeligere og mer aktive. Frivilligheten i Åsnes er unik. 

Kulturlivet i Åsnes presenterte en fabelaktig konsert i en fullsatt Åsneshall lørdag kveld. Åsnes kulturskole med sine dyktige elever, Åsnes Barne- og ungdomskorps, Åsnes Hornmusikk, Åsnes koret, Fridans Studio og Los Prostatas skapte sammen en fantastisk konsertopplevelse med musikk fra filmen og musikalens verden. Tilsvarende prosjekt har aldri vært gjort med så mange aktører samtidig i Åsnes før, og det blir lagt merke til i kulturmiljøet. Konserten var gratis for publikum med god støtte fra Åsnes musikkråd, Norges Musikkråd, Sparebankstiftelsen og Grue Sparebank. Vi takker dere alle som bidro, deltok og var til stede på konsertbegivenheten. 

Folkehelseuka med tema «Samfunnsdeltagelse – det sosiale limet» nærmer seg mållinja for i år. Vi håper små og store har gjort noe som er positivt for folkehelsa. 1. mai startet topptursesongen, så vi håper noen er i gang med toppturer i finværet. Be med deg en venn på kaffe, si hei til noen du ikke kjenner, gjør noe fint for deg selv og andre. Du er viktig.  

Ta gjerne med deg de fem grepene for økt hverdagsglede:

  1. Å være oppmerksom
  2. Å være aktiv
  3. Fortsett å lære
  4. Å knytte bånd
  5. Å gi